<< TERUG NAAR HOOFDPAGINA

Hieronder kunt u het overzicht terugvinden van ons aangeboden assortiment. Wij hebben gekozen voor gekende soorten die hun kwaliteiten reeds meerdere jaren bewezen hebben. En aangevuld met nieuwe, veel belovende soorten die ons persoonlijk wisten te overtuigen, wat met officiële cijfers werd bevestigd.
Uiteraard kunt u ons contacteren voor een persoonlijke toelichting.

(klik op de titel van iedere soort om een detail weergave te verkrijgen)

 
KORRELMAÏS



PROXXI: “Productiviteit en oogstzekerheid onder één ras!”
Deze vroegrijpe korrelmaïs (FAO 190) heeft reeds zijn sporen verdiend in segment van droge korrelmaïs. PROXXI kenmerkt zich door een gemiddeld rendement = vochtig graan. Maar door de combinatie van goed rendement en zeer laag vochtgehalte haalt PROXXI een zeer hoog financieel rendement (cfr. CIPF 108,8%). Daarnaast is PROXXI een oogstzekere variëteit die ook aangewend kan worden als vroege silomaïs.

BALLADE: “Het beste financieel rendement!”
BALLADE is een polyvalente maïs. Hij doet dienst als silomaïs met een hoog zetmeelgehalte of als korrelmaïs of CCM type. De jeugdgroei van BALLADE is uitzonderlijk goed. De plant is enorm legervast . De perfect gevulde kolven leveren een silomaïs rijk aan zetmeel en een indrukwekkende korrelopbrengst. BALLADE is zeer goed bestand tegen verschillende stengels en bladziekten. Het is een gezonde maïsvariëteit die zekerheid biedt.

TELEXX: “De nieuwe referentie bij de vroege korrelmais!”
TELEXX werd dit jaar voor de eerste maal op grote schaal afgetest in Belgie en Nederland. Als nieuwe variëteit kon TELEXX zich direct als profileren als “graangigant” . De cijfers liegen er niet om, in CIPF in Belgie in voorlopig netwerk namelijk een opbrengst van 105,8 % met financieel rendement van 105,8 %. Daarmee behaalt hij de 2de plaats, maar niet onbelangrijk met een stengelrot percentage van maar 0,5 %. Ook in Nederland scoort TELEXX zeer hoog met 106 % met stengelrot resistentie van 8/9 m.a.w. oogstzekerheid troef.

PALAZZO: “Nieuwe heel vroege korrelmaïs!”
PALAZZO is een nieuwe korrelmaïs die gekenmerkt is door zijn zeer snelle afrijping. Dit geeft de graanboer de mogelijkheid om een financieel rendement te halen na gras. Door zijn hoge zetmeelgehalte en hoog kolfaandeel past de PALAZZO uitstekend in een gras/maïs rantsoen.

 
DUBBELDOELMAIS


PROLLIX: “De vroege dubbeldoelmaïs!”
PROLLIX werd vorig jaar reeds op grote schaal ingezet in België als silo- en korrelmaïs. Als basis werden toen de zeer hoge inschrijvingscijfers uit diverse landen aangewend. Nu anno 2012 kunnen we stellen dat PROLLIX meer dan bevestigd heeft. In CPL-vegemar haalt PROLLIX een rendement van 104,3% zonder gebreken wat niet van alle rassen kan gezegd worden. (Jeugdgroei van 8,3/9 en 0% zomerlegering). Dit was ook een bevestiging van de goede cijfers van 2010 namelijk 106,2% rendement. In een extrapolatie op de Belgische rassenlijst haalt PROLLIX 111,3% rendement als korrelmaïs.

SALGADO: “De korrelmaïs bij uitstek!”
SALGADO is een polyvalente maïsras dat wordt ingezet als kwalitatieve silomaïs, CCM of korrelmaïs. De jeugdgroei van SALGADO is uitzonderlijk. De perfect gevulde kolven geven een rijke kuil aan zetmeel en een enorme korrelopbrengst. Op de rassenlijst van DLV Plant in Nederland behaalde hij in 2010 108 voor zetmeel- opbrengst. SALGADO heeft zich meermaals bewezen in onze omstreken.

MILKA: “Geeft maximale rendement per ha!”
MILKA(FAO 220) is een ras die ingeschreven werd op de Nederlandse rassenlijst als korrelmaïs met
rendement van 102%. Daarnaast vielen vooral de uitstekende landbouwkundige kenmerken op namelijk: beginontwikkeling, vroege bloei en plantlengte. Naast de klassiekers oogstbaarheid, stengelrotresistentie en de zeer goede helminthosporuimtolerantie. In snijmaïsonderzoek van PMO in Nederland valt MILKA op door de hoge drogestofopbrengst van 106% en de maximale VEM-opbrengst van 105%. MILKA levert u dus duidelijk een PLUS op!

SAPHARI: "Hoogste drogestof opbrengst!"
SAPHARI heeft een zeer grote regelmatige en goed gevulde kolf. Deze kolf zorgt voor een zeer hoog zetmeelgehalte. Dit zorgt in combinatie met de hoge ds-opbrengst voor een zeer hoge zetmeelopbrengst per hectare. SAPHARI heeft een zeer goede jeugdgroei en een goede vestiging onder uiteenlopende omstandigheden en grondsoorten. Dankzij de goede stay-green heeft SAPHARI een lange oogstperiode. De verteerbaarheid blijft gedurende een lange periode op een hoog niveau.

SUE: “ De graankampioen !”
In 2010 werd SUE(FAO 220) direct gebombardeerd tot graankampioen in CIPF met zijn eerste plaats. Nu 2 jaar later zien we elk jaar de bevestiging van zijn graanpotentieel. Wat zeer kenmerkend is voor SUE is zijn uitmuntende droogteresistentie. Daarnaast is hij de onbetwiste leider op de droogtegevoelige grond. Nieuw onderzoek in Duitsland bracht ook aan licht de zeer hoge LYSINEGEHALTES. Dit is het beste koolhydraat die men kan hebben met de beste verteerbaarheid. In de toekomst wordt dit een van de belangrijkste voedingsparameters. In de vergelijkende onderzoeken scoort SUE zowel als silo- en als korrelmaïs n°1. Dus meer voederwaarde voor dezelfde prijs.

PAROLI: “De massa van onze Charles met een uitstekende verteerbaarheid!”
PAROLI is onbetwist het meest vernieuwende, productieve maïsras voor de veehouder. Het is een gigantische silomaïs die iedereen aanspreekt. De variëteit is ingeschreven in Duitsland in 2005 met uitstekende resultaten. PAROLI is het ideale ras voor de veehouder die veel maïs wilt oogsten op een beperk oppervlak, een hoog aandeel maïs in het voedselratsoen heeft en indruk wilt maken op zijn buurman.

OLIMPUS: "Topper met zetmeelgehalte van 39%!"
OLIMPUS is de ideale kuilmaïs. Hij combineert een hoge opbrengst met een zeer hoog zetmeel en een uitstekende verteerbaarheid. Bovendien heeft hij een goede jeugdgroei, een uitstekende stay-green en een goede tolerantie tegen Helminthosporium, stengelrot en builenbrand. Deze factoren zorgen ervoor dat OLIMPUS de ideale kuilmaïs is.

SUZY: “ De referentie in VOEDERWAARDEOPBRENGSTper ha !
SUZY is al 2 jaar de absolute koploper in Nederland voor vochtig graanopbrengst per ha. Door deze enorme kolfopbrengst scoort SUZY ook subliem op alle parameters van de voederwaarde. Want de algemene stelregel is nog steeds graan = energie. Want maïsgraan heeft een verteerbaarheid van 90%. In België heeft SUZY al een opmerkelijk parcour afgelegd. In opbrengst is het een zeer productief type in de vroegrijpe groep. Maar de echte kwaliteiten situeren zich op voederwaarde. SUZY heeft reeds 2 jaar de hoogste verteerbaarheid, VEM- gehalte en zetmeelgehalte. Al deze kenmerken gekoppeld aan een goede opbrengst levert hem de N°1 op voor voederwaardeopbrengst per ha. SUZY levert U meer voederrendement per ha!

DELRIO: "De kwalitatieve massamaïs met super graanrendement!"
DELRIO (FAO 230) overtroeft iedereen in de pré-inschrijving van de Belgische rassenlijst. In silomaïs massa : 118,7% met droge stofopbrengst van 106%. Dit wil zeggen 6% beter dan de beste standaardrassen van de rassenlijst. Als korrelmaïs : 112,9% graanopbrengst met vochtgehalte van 32,5%. Omgerekend wil dit zeggen 108,3% opbrengst tegen de beste standaardrassen van de Belgisch rassenlijst. Voor 2012 is er een introductie voorzien van deze ongeëvenaarde topper. U wil rendement ? Met DELRIO haalt u rendement!

 
SILOMAISRASSEN


KOENIXX: “De vroegrijpe kwaliteitsmaïs!”
KOENIXX (FAO 200) werd in 2009 opgenomen op de Duitse rassenlijst in de zeer vroege groep. KOENIXX is een echt silomaïstype dat recent ook werd getest in CIPF in België en PMO-onderzoek in Nederland. De kenmerken van deze vroege silomaïs situeren zich op gebied van goede opbrengst (100%) maar met superieure voederkwaliteiten. In Nederland scoort KOENIXX N°1 voor zetmeel bij de vroege rassen en stijgt de VEM- opbrengst boven de drogestofopbrengst door de zeer goede VEM-waarde. In België scoort KOENIXX in alle facetten boven de 100%. Een aanrader voor vroege oogst of zaai na raaigras.

BRAVOUR: “Barstens vol zetmeel!”
BRAVOUR is een drieweghybride behorende tot het segment van de halfvroege variëteiten. BRAVOUR werd in 2007 ingeschreven op de Belgische rassenlijst voor de korrel. Door het hoge korrel- en kolfaandeel scoort BRAVOUR ook perfect als silomaïs met zeer hoge kwaliteit. Ook het zetmeelgehalte zit op een zeer hoog niveau. De zeer regelmatige kolven resulteren in een rijke kuil met een zeer hoog VEM gehalte. Zijn stay- green en zijn vroegheid zorgen voor een gespreide inkuilperiode en extra zekerheid bij de oogst als korrelmaïsras.De zeer regelmatige kolven resulteren in een rijke kuil met een zéér hoog VEM gehalte. Zijn stay-green en zijn vroegheid zorgen voor een gespreide inkuilperiode en extra zekerheid bij de oogst als korrelmaisras.

MOBY: “De meest polyvalente mais in de middenvroege groep !”
De meest polyvalente mais in de middenvroege groep!
Als u de cijfers van het CIPF analyseert van de laatste 4 jaar zal u steeds een ras naar voor zien komen
namelijk MOBY. MOBY (FAO 2.30) is gekend omwille van zijn regelmaat. MOBY is een halfvroege
variëteit die opbrengst perfect weet te combineren met hoge voederwaarde-index. Koppel daar zijn goede landbouwkundige kenmerken aan en u heeft de meest polyvalente silomaïs in zijn doelgroep. Een zekerheid op succes !

MOKKA: "Maximale VEM-opbrengst/ha!"
MOKKA (FAO 225-230) was de revelatie van de nieuwe rassenlijst in Nederland. Na 2 jaar wordt MOKKA reeds opgenomen op de rassenlijst en moet nu nog 1 jaar lopen om aanbevolen te worden. Een greep uit zijn kwaliteiten : hoogste cijfers voor resistentie tegen stengelrot, resistentie tegen zomerlegering. Met andere woorden een eerste zekerheid op succes. Daarnaast haalt hij van alle rassen de 2de plaats in opbrengst namelijk 105% op 43 rassen. Daarnaast heeft hij de koppositie met VEM-opbrengst per ha. Deze cijfers worden ook bevestigd in België met opbrengst van 101,9% en VEM-opbrengst van 106,7%. Daarnaast zien we energiegehalte van 104,5%, verteerbaarheid van 6% boven gemiddelde en zetmeel dat 7% hoger ligt dan de getuigen. Bron CPL-vegemar 2011. Moet u nog overtuigt worden ?

TIARA: "Een pracht van een maïs!"
TIARA is een beetje de ouderdomsdeken in dit rijtje silomaïssen maar laat zich nog steeds niet inpalmen door de jonge garde. TIARA (FAO 230) is een ouderwetse dubbeldoelmaïs. De mooie look met een zeer goede kolf en stevige plant heeft reeds menig veehouder overtuigd van zijn waarde. Ook de lange oogstbaarheid gekoppeld aan een zeer goede stay-green zorgt voor een kwaliteitsvolle kuil. TIARA levert u volle kuilen tegen een lage investering.

GALVANI: “Geeft COLOSSALE opbrengsten!”
Deze halfvroege variëteit werd vorig jaar in CIPF getest en de resultaten spreken direct boekdelen. GALVANI (FAO 235) staat voor een explosieve jeugdgroei, massale plant met perfecte kolfvulling en een uitgebalanceerde voederwaarde. In CIPF bij de nieuwe rassen scoort GALVANI oppermachtig met de 2de plaats. GALVANI haalt een opbrengst van 105% met een gemiddelde voederwaarde van 102,4%. Wat wel belangrijk is dat GALVANI in Meeuwen ook de 2de plaats behaalde met rendement van 107,4% op 34 rassen. Kies voor een ras met cijfers uit uw streek = GALVANI. (Het beste van Caussade onder ons dak!!!)

CHARLES: “Onze langst meedraaiende variëteit!”
CHARLES is een silomaïsvariëteit met een uitstekende kwaliteit. Het is een enkelvoudige hybride die in de smaak valt bij landbouwers die kwaliteit zoeken bij variëteiten in een later segment. De variëteit levert een zeer hoog rendement met een hoge voederwaarde. De plant heeft een enorm goede uitstraling en een zeer goede legervastheid. CHARLES gedraagt zich zeer goed ten opzichte van ziektes zoals fusarium en builenbrand. Dankzij zijn vrij goede jeugdgroei kan vroeger gezaaid worden.

SUBITO: “Het zwaargewicht, topopbrengst gekoppeld aan fantastische kwaliteit! ”
Het zwaargewicht, topopbrengst gekoppeld aan fantastische kwaliteit.
SUBITO (FAO 235) is nog steeds de opbrengstkampioen over de laatste 5 jaar. Dit zowel in CIPF, LCV, CPL vegemar, CARAH, ......... SUBITO is de onbetwiste leider op gebied van opbrengst. Met SUBITO haalt u dus direct rendement in huis maar bovenal zekerheid ! SUBITO heeft ook een zeer goede uitgebalanceerde voederwaarde wat hem de hoogste VEM-opbrengst/ha/jaar oplevert. Dus ook in 2012 een overvolle kuil met minder ha.